K.V. Mid-Fryslân / ReduRisk

Akkrum / Grou / Reduzum / Warten

Marije Visser in Nederlands Beachkorfbalteam

Dit is de allereerste keer dat het KNKV een officiële nationale selectie naar een internationaal beachkorfbaltoernooi stuurt. En Marije Visser is daarbij! De selectie, bestaande uit vier dames en vier heren, zal Nederland vertegenwoordigen tijdens het toernooi, dat plaatsvindt van 26 tot en met 28 april 2024 in Pattaya. Bovendien dient dit toernooi als kwalificatietoernooi voor de World Games van 2025.

World Games
Het is de eerste keer dat er voor beachkorfbal een nationale selectie is samengesteld. Nadat in de zomer van 2023 bekend werd gemaakt dat beachkorfbal is toegevoegd aan het programma van de World Games (na de Olympische Spelen het grootste multisportevenement ter wereld), heeft het KNKV besloten te investeren in een nationale selectie en bondscoach.

Nederland domineert nog niet de ranglijsten
In tegenstelling tot bij het zaalkorfbal, domineert Nederland nog niet de ranglijsten van beachkorfbal. België is de regerend Europees Kampioen en Polen is momenteel wereldkampioen. Toch zijn de verwachtingen voor het WK hoog. Bondscoach Roelof Koopmans: “Met deze selectie hebben we een ervaren team staan, waarmee ik verwacht ons te kwalificeren voor de World Games in 2025 en misschien zelfs wel een gooi te kunnen doen naar de wereldtitel. De komende weken zullen in het teken staan van trainen, zodat we eind april optimaal voorbereid kunnen afreizen naar Thailand.”

Bron: Korfbal.nl

Om te kunnen reageren op dit nieuwsbericht, moet u akkoord gaan met de social media cookies.