K.V. Mid-Fryslân / ReduRisk

Akkrum / Grou / Reduzum / Warten

KV Mid-Fryslân/Redurisk 1 wint ’thuis’ in Driebergen

De uitspraak van trainer/coach John Jonker: “Als we thuis spelen, dan winnen we altijd, dat weet je toch” zorgde voor een aantal leuke ludieke acties door het creatieve brein van de vereniging. Sporthal de Twine werd naar Driebergen ‘verhuisd’ met een bus vol enthousiaste supporters, bewegwijzering richting ‘Grou’ en bijpassende spandoeken. Het heeft gewerkt, de punten konden mee terug in de bus!

Het duurde even, maar de eerste 2 doelpunten kwamen aan de kant van Dalto Klaverblad Verzekeringen. KV Mid-Fryslân reageert binnen een minuut met 2 tegengoals. In de eerste helft zijn de meeste rebounds voor Mid-Fryslân, aan beide kanten zijn er in korte tijd heel veel kansen en gaat het gelijk op naar de 5-5. Dan neemt KV Mid-Fryslân voor het eerst een voorsprong en weet voor de pauze uit te lopen naar 10-14 door met name goed schietende dames, vooral kerstpjukkampioen Lotte doet haar naam eer aan door 5 doelpunten te scoren.

Na de pauze zijn de doelpunten aan beide kanten duur. Verdedigend staat het goed, Dalto weet hier maar lastig een oplossing voor te vinden. KV Mid-Fryslân weet in de 2e helft maar 6 doelpunten te scoren, maar dat is genoeg om de leiding te houden. Ze houden de voorsprong, al wordt het verschil verkleind naar 1 doelpunt  met nog 12 minuten op de klok. Voor de supporters was het de lange rit in de bus dubbel en dwars waard, de selectie heeft getrakteerd op een mooie pot korfbal. Eindstand 18-20.

Foto’s: CJ Spelten Loquet