K.V. Mid-Fryslân / ReduRisk

Akkrum / Grou / Reduzum / Warten

Knappe overwinning van Mid-Fryslân/Jansma Burdaard

K.V. Mid-Fryslân

Aangemoedigd door veel Mid-Fryslân supporters, zowel een bus vol als ook veel met eigen auto, speelde Mid-Fryslân 1 afgelopen zaterdag zijn uitwedstrijd tegen DOS Kampen Veltman. De ploeg uit Kampen kon het de koploper lastig maken door de wetenschap, dat zij al een geruime tijd ongeslagen waren in thuiswedstrijden en het ook in Grou een felle strijd was. Echter was het Mid-Fryslân, dat in deze wedstrijd de winst pakte. Na een ruststand van 16-20 werd het uiteindelijk in een bloedstollende eindfase 24-26 voor Mid-Fryslân.

Mid Fryslân/Jansma Burdaard startte goed en nam na een 2-2 tussenstand een 4-7 voorsprong. Door een goede aanvallende  rebound kon men vaker tot schot komen en kon men daardoor steeds een veilige voorsprong behouden. Na een tussenstand van 9-14 ging men met de 16-20 voorsprong de rust in

De tweede helft startte direct met een treffer voor Mid Fryslân. Helaas brak daarna een fase aan, waarin de Friezen niet meer tot scoren kwamen. Dat gaf DOS Kampen de mogelijkheid om dichterbij te komen. Het werd 19-21 en de wedstrijd kon weer alle kanten op. Gelukkig waren het Marije en Jakko, die op die stand een keer scoorden, waardoor het verschil weer vier werd. De laatste fase van deze wedstrijd werd bloedstollend spannend. DOS Kampen kwam op 22-24, maar Mid Fryslân kon zijn voorsprong behouden en won uiteindelijk met 24-26. Een zwaar bevochten overwinning, maar wel een hele fijne.

Zaterdag neemt Mid-Fryslân 1 het thuis op tegen SKF 1 uit Veenendaal. Aanvang 20.00 uur.

Mid Fryslân Jansma Burdaard 2 kon het zondag niet redden tegen Blauw Wit 4 uit Amsterdam en verloor met 27-17. Zaterdag ontvangt men Dos’46 3, deze wedstrijd begint om 18.30.