K.V. Mid-Fryslân / ReduRisk

Akkrum / Grou / Reduzum / Warten

K.V. Mid-Fryslân/ReduRisk wint van SCO/European Aerosols

In de nieuwe opzet van de competitie, waarin gespeeld wordt in poules van vier, mocht Mid-Fryslân zijn eerste wedstrijd thuis aantreden tegen SCO. De ploegen kennen elkaar door en door, daardoor was het de vraag wat de vele toeschouwers onder tropische omstandigheden voorgeschoteld zouden krijgen. Mid-Fryslân was deze middag duidelijk de sterkste en won, na een 15-10 ruststand, uiteindelijk met 25-17.

K.V. Mid-Fryslân/ReduRisk nam vlot een 2-0 en 4-1 voorsprong, maar SCO wist toch weer snel aan te haken en liep vervolgens uit naar 6-8. De thuisploeg wist echter voor de rust de rollen weer om te draaien en ging met een comfortabele stand de rust in.

De tweede helft kwam Mid-Fryslân niet meer in gevaar, gezien de tussenstanden van 18-12 en 21-14. Uiteindelijk was de einduitslag van 25-17 duidelijk. Aanstaande zondag treedt Mid-Fryslân/ReduRisk 1 aan tegen LDODK 1 om 14:30 in Gorredijk.

Mid-Fryslân 2 had het lastig tegen DOS’46 3 en liep de hele wedstrijd achter de feiten aan. Na rust, op de stand 8-12, kwam men toch nog prima terug tot 12-12, maar DOS’46 werd uiteindelijk toch met 13-15 de winnaar. Aanstaande zaterdag treedt Mid-Fryslân 2 aan in en tegen Drachten 2.

Om te kunnen reageren op dit nieuwsbericht, moet u akkoord gaan met de social media cookies.