K.V. Mid-Fryslân / ReduRisk

Akkrum / Grou / Reduzum / Warten

John Jonker nieuwe hoofdtrainer van K.V. Mid-Fryslân

K.V. Mid-Fryslân

Vanaf komend seizoen is John Jonker de opvolger van Peter Tolsma als hoofdtrainer bij K.V. Mid-Fryslân. John maakt de overstap van LDODK en blijft actief binnen de top van Fryslân. Samen met assistent Johannes Miedema wil Mid-Fryslân de ingezette lijn doorzetten en de jonge groep verder doorontwikkelen.

Eind 2021 hebben de TC en Peter Tolsma afgesproken om na dit seizoen een nieuwe hoofdtrainer voor de groep te zetten. Na vijf seizoenen is de groep hier aan toe en is dit een gezonde ontwikkeling. Om tot een geschikte opvolger te komen is de selectie actief betrokken bij de werving en gesprekken.
John Jonker is zijn trainerscarrière begonnen in zijn geboortestad Kampen bij Wit-Blauw. Na veel ervaring te hebben opgedaan bij onder 19 bij district Oost werd hij vervolgens onderdeel van het trainersduo bij de selectie van Hoofdklasser Wageningen om vervolgens bij LDODK2 terecht te komen in de reserve Korfbal League. “Ik kijk er enorm naar uit om met deze goede groep aan de slag te gaan. De afgelopen jaren heeft Mid-Fryslân een goede ontwikkeling doorgemaakt en daar wil ik graag op verder bouwen”.

John Jonker

Johannes Miedema is met zijn eerste seizoen bezig als assistent van Peter Tolsma. Na dit seizoen blijft hij assistent, maar dan van John. “Het is natuurlijk weer een bijzonder seizoen maar ik groei in mijn rol. Ik heb er veel plezier in, om trainen te geven maar ook om langs te lijn te coachen. Volgend seizoen wil ik dit graag weer doen. Er is al een gesprek geweest met John, dit klikte goed. Wij zijn beide korfbalgek, volgen alles en denken elkaar goed aan te vullen”. 

De Technische Commissie is erg verheugd met de komst van John Jonker. John heeft op meerdere niveaus zijn kwaliteiten laten zien als trainer en coach. Bij district Oost heeft hij veel ervaring met jonge spelers, iets wat bij Mid-Fryslân hoog in het vaandel staat met veel jonge selectiespelers maar ook doorstromende jeugdspelers. Daarnaast neemt hij zijn bagage van Wageningen en LDODK2 mee naar Mid-Fryslân.

Om te kunnen reageren op dit nieuwsbericht, moet u akkoord gaan met de social media cookies.