K.V. Mid-Fryslân / ReduRisk

Akkrum / Grou / Reduzum / Warten

Geslaagde sponsoravond

Op donderdag 26 januari vond de jaarlijkse sponsoravond plaats in het Theehuis in Grou. Door alle corona omstandigheden is het een paar keer uitgesteld, maar wat in het vat zit… Alle sponsors en leden van de Club van 50 waren voor deze avond uitgenodigd. Een prachtige groep ‘Vrienden van Mid-Fryslân’ werden door Harmen Brouwer en Pieter-Jan Postma meegenomen in de wereld van het Skûtsjesilen. 

Harmen Brouwer, Schipper van het Skûtsje van Langweer, is de zoon van succesvol schipper Pieter Brouwer en broer van Sytze Brouwer die schipper is van het Skûtsje van Heerenveen. Pieter-Jan Postma zeilde 3 keer op de Olympische Spelen en is meervoudig nationaal, Europees en Wereldkampioen en sinds vorig seizoen adviseur van Harmen. 

Harmen werd in 2019 schipper van het Skûtsje van Langweer, De Jonge Jan, waar zijn oerpake ooit kampioen mee werd. Bij het kampioenschap van 2022 werd Pieter-Jan zijn adviseur en zeilden ze naar 4 dagzeges en een 3e plek in het kampioenschap. Dit duo vertelde op hun gepassioneerde en enthousiaste manier over het zeilen, de wedstrijden en het groepsproces van de bemanning. Teamwork op een skûtsje is essentieel en het kneden van een ‘team’ in korte tijd is een mooie uitdaging geweest voor de beide mannen. Met mooie beelden en sterke verhalen was de avond zomaar voorbij en is de avond gezellig aan de bar afgesloten.

Om te kunnen reageren op dit nieuwsbericht, moet u akkoord gaan met de social media cookies.