K.V. Mid-Fryslân / ReduRisk

Akkrum / Grou / Reduzum / Warten

Bloedstollend spannend en hard werken tot het laatste moment

In een volle sporthal De Twine ontmoetten Unitas/Perspectief en KV Mid-Fryslân/Redurisk elkaar afgelopen zaterdag. Unitas/Persfectief kwam met een bus vol supporters en dit, samen met alle trouwe supporters en Zachte Kern van KV Mid-Fryslân, zorgde ervoor dat beide ploegen vanaf seconde 1 flink aangemoedigd werden. De ploegen hebben ervoor gezorgd dat het geen saaie avond werd. Tot nu toe zijn alle punten bij de thuiswedstrijden in Grou gebleven.

Bij een eerdere ontmoeting tussen deze twee ploegen eindigde een oefenwedstrijd in een gelijk spel. Bij beide partijen zat de verdediging vanaf het startschot er volledig bovenop. De spanning was de eerste minuten duidelijk zichtbaar bij KV Mid-Fryslân, er werd slordig gepassed met veel foutjes. Dit leidde ertoe dat de thuisploeg snel achterkwam met 1-3. Maar de draad werd opgepakt en de spelers konden de rust in met 12-10. 

Ook na de pauze ging het gelijk op. Er werd aan beide kanten keihard gewerkt, fysiek en ook mentaal uitgedaagd. Jennie Terpstra mocht een strafworp nemen om de gelijkmaker 17-17 maken. Omdat de scheidsrechters de time-out aanvraag van Unitas/Perspectief hadden gemist, moest deze opnieuw. Tijdens de spelregelexperimenten bij de Korfbalchallenge aankomende week geldt de regel dat het aanvragen van een time-out en/of wissel voorafgaand aan het nemen van een strafworp niet is toegestaan. Het maakt voor Jennie niet uit, zij maakt er desnoods 2 achter elkaar. 

Met nog een kleine 2 minuten op de klok en een stand van 18-18, zette Unitas/Perspectief Noah Bijsterbosch in de punt. Met een sterke en lange aanval van de gasten deed hij 6 keer een vergeefse schotpoging. In de laatste 30 seconden kreeg KV Mid-Fryslân de laatste kans. Hier is te zien hoe Harm Smit een perfecte bal aangespeeld krijgt van Wessel Bergsma en deze koelbloedig afmaakt. De punten blijven met een eindstand van 19-18 wederom in Grou. 

Om te kunnen reageren op dit nieuwsbericht, moet u akkoord gaan met de social media cookies.